Online publisher van reisinformatie over bezienswaardigheden, excursies en informatie van steden met een rijke historie

Vakantie checklist

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Je wil er zeker van zijn dat je alles hebt en niets, maar dan ook echt niets vergeten bent. Het is handig om voor je eigen een checklist te maken waarop je alles zet wat je mee moet nemen. Vervolgens kun je doorstrepen wat je hebt ingepakt. Als je deze lijst op de computer in wordt of notepad maakt kun je hem vaker gebruiken. Aan de standaard dingen, zoals kleding, tandenborstel enz denkt natuurlijk iedereen, maar wat mag er nog meer op je lijst?

Checklist

-Paspoort of identiteitsbewijs. Onmisbaar als je op vakantie gaat, maar wat je echt niet mag vergeten is checken of deze niet verlopen is.
-Handbagage. Als je met het vliegtuig gaat mag je handbagage meenemen. Let er op dat deze aan bepaalde afmetingen moet voldoen. Aangezien deze afmetingen kunnen afwijken per vliegmaatschappij, kun je het beste even op de site van je eigen vliegmaatschappij checken.
-Verdiep je in je vakantiebestemming. Dit kan met een reisboek, maar je kunt natuurlijk ook alvast op onze top 20 steden reisblog kijken
-Sommige attracties, musea en bezienswaardigheden kennen een lange wachtrij. Het kan handig zijn om van te voren alvast online tickets te kopen, zodat je niet meer in de rij hoeft te staan.
-In veel landen wordt er Engels gesproken, maar je kunt hier niet van uitgaan. De Fransen staan er bijvoorbeeld om bekend trots te zijn op hun eigen taal en liefst geen Engels te willen spreken. Het is handig om een paar zinnen, zoals bijvoorbeeld “Mag ik de rekening alstublieft,” in de taal van het land waar je naar toe gaat te kennen.
-Reis je met kinderen? Neem een vermaaktas mee. In deze tas kun je een boek, kleurplaten, kleurpotloden, spelletje enz doen. Zo is de lange reis ook voor je kinderen beter vol te houden.
-Weet je al hoe je van het vliegveld naar het hotel kan? Vaak rijden er Shuttlebussen naar het centrum. Toch is het handig om alle opties van tevoren uit te zoeken. Misschien is de trein sneller of ligt je hotel zover van het centrum dat je het beste een taxi kan pakken.
-Een stadsplattegrond is altijd handig.
-Ken het metroplan. Bij sommige steden, zoals Rome is deze vrij nog vrij simpel met slechts een paar lijnen, maar ga je bijvoorbeeld naar Parijs dan ontdek je al snel dat het metronetwerk een doolhof is als je deze niet kent.

BlogSociety

Geef een reactie

Contact

Citytrippers Online
Reisliefhebbers die graag hun eigen reiservaringen delen. Wil je met ons samenwerken of heb je een leuk idee? Neem dan contact op met ons angelina@citytrippersonline.nl

KVK 55646840

Disclaimer & gebruiksvoorwaarden

© Copyright 2017 CityTrippers Online – All Right Reserved

Angelina

Tijdens de studie aan de kunstacademie is een grote interesse ontstaan voor de kunst, cultuur en historie die in de grote Europese steden te vinden is. Met Rome als absolute favoriet. Angelina is een creatieve duizendpoot. Naast het schrijven van reis artikelen schrijft ze ook graag fantasy verhalen. Daarnaast doet ze ook fotografie, illustraties en schilderen.

Patrick

Naast liefhebber van mooie steden en de verhalen achter de bezienswaardigheden, is Patrick een techneut die bezig is bouwen van websites, vindbaarheid op internet, marketing en selectie van excursies.