september 22, 2017 in Tips

Stedentrips met kids

Bij het maken van vakantieplannen is er altijd de grote vraag: “Waar gaan we deze keer naar toe?” Veel gezinnen kiezen voor een bungalowpark, maar misschien wil je wel eens iets anders, een stedentrip bijvoorbeeld. Maar kan dit wel met kinderen? Is er genoeg te doen voor ze of gaan ze zich kapot vervelen in zo’n grote stad? Gelukkig hebben alle steden veel te bieden voor kinderen. Denk aan pretparken in de omgeving, musea speciaal voor kinderen, zwembaden of waterparken en niet te vergeten die bijzondere bezienswaardigheden. De kids zullen zeker onder de indruk zijn.

Als wij op stedentrip gaan, nemen we altijd onze kinderen mee. Toen ze nog heel klein waren en een middagdutje deden, gingen we met z’n tweeën. Onze zoon is voor het eerst meegegaan toen hij vier was. Zijn eerste stedentrip was in Parijs. Onze dochter is voor het eerst meegegaan toen ze drie en een half was. Haar eerste stedentrip was in Rome. Ook al waren ze nog best jong, ze hebben toen een top vakantie gehad.

Cultuur en fun

Waar wij altijd rekening mee houden is dat we cultuur afwisselen met plezier. Tegenover een dagje stad verkennen en bezienswaardigheden bezoeken, staat een dag pretpark of iets anders speciaal voor de kinderen.

Maak van tevoren een planning met waar je heen wil. Zoek bezienswaardigheden die bij elkaar in de buurt liggen, zodat je een mooie wandeling door de stad kan maken. Als je kinderen nog niet zover kunnen lopen, biedt een buggy uitkomst. Voor bezienswaardigheden die verder uit elkaar liggen, kun je natuurlijk ook de metro of bus pakken.

Wil je naar een pret- of waterpark en heb je geen auto bij je? Vaak rijden er shuttlebussen vanuit het centraal station naar pretparken in de buurt.

In onze top 20 stedenpagina’s kun je genoeg ideeën verzamelen voor bezienswaardigheden en leuke dingen voor de kinderen.

Wat als je je kind kwijt raakt?

Eén van de ergste nachtmerries die je als ouder kunt hebben, is je kind kwijt raken. Zeker in een onbekende stad wil dit niet meemaken. Gelukkig kan ik zeggen, dat wij dit met onze kinderen niet hebben meegemaakt. Wij hebben één regel als we door de stad lopen en dat is dat ze onze hand vasthouden. Er wordt niet zelf rondgedwaald, we blijven bij elkaar.

Behalve ze gewoon goed in de gaten houden, zijn er een aantal dingen die je kunt gebruiken voor het geval dat. Denk bijvoorbeeld aan een armband met naam van je kind en jouw telefoonnummer of een gps horloge. Spreek een herkenbare plek met je kinderen af. Mocht je elkaar kwijtraken, dan ga je naar die plek.

Verveling tijdens reis

Als je naar een stad gaat, is de kans groot dat je een lange reistijd hebt. Lang in de auto naar Parijs of lang vliegen naar Rome, Barcelona enz. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen zich niet vervelen tijdens de heen en terugreis?

Maak een vermaak tas. Deze tas kun je vullen met van alles waar je kind zich mee kan vermaken tijdens de reis. Denk aan een leesboek, spelletjes of kleurboek, etui met kleurpotloden, een reisspelletje, speelgoed. Het is altijd leuk om iets nieuws in de tas te doen. Er zijn genoeg winkels (denk aan de Action, Hema, Kruidvat enz) waar je voor een paar euro al een nieuw speeltje of boek kunt kopen.

Wat ook leuk is, is een reisgids. Voor sommige steden zijn er reisgidsen speciaal geschreven voor kinderen.

In het vliegtuig mag je per persoon één handbagage meenemen (gewicht en afmetingen kan per vliegmaatschappij verschillen. Kijk even op de site van de vliegmaatschappij waar je mee vliegt om te weten hoe het met jou handbagage zit.) Meestal neemt kinderkleding niet zoveel ruimte in. Zeker als je meer kinderen hebt, kun je in één tas de kleding van de kinderen doen en een andere tas gebruiken als vermaak tas.

Foto’s

Tijdens je vakantie zal je zelf verschillende foto’s maken. Leen je fototoestel een keer uit aan je kind. Dit kan een paar leuke verassende foto’s opleveren. Niet alleen op vakantie, maar ook tijdens de reis, bijvoorbeeld in het vliegtuig kunnen kinderen zich hier goed mee vermaken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *