april 12, 2018 in Tips

Waar verblijven als je met kinderen op vakantie bent

De vakantieplannen worden gemaakt. Na de vraag: “Waar gaan we naar toe?” is de volgende vraag: “Wat kiezen we voor ons verblijf?” Veel gezinnen kiezen voor een vakantiepark of een camping, maar soms is een hotel makkelijker. Wil je wat meer luxe, dan kun je ook kiezen voor een vakantiehuis of appartement. Het is maar net wat je wensen en eisen zijn en het ligt natuurlijk ook aan de locatie en je budget.

Vakantiepark

Een vakantiepark heeft alles. Een huis met verschillende slaapkamers, badkamer, huiskamer en keuken. Je kunt gezellig in je huis of bij je huis eten. Handig als je niet elke dag uit eten wil. Er zijn verschillende soorten vakantieparken. De één met subtropisch zwembad, binnenspeeltuin, bowlingbaan, midgetgolf, kinderboerderij, grote speeltuin enz, de ander heeft alleen een klein speeltuintje. Lees je van tevoren goed in voor wat er bij het park van jouw keuze zit, om vervelende verassingen te voorkomen. Zwembaden kunnen bijvoorbeeld tijdelijk gesloten zijn vanwege onderhoud. Een entertainment programma is iets wat je bij elk vakantiepark tegenkomt. Dit kan van alles zijn, denk aan knutselen voor de kleinsten, een speurtocht voor het hele gezinnen, dansen met de parkfiguren of bingo. Bij de receptie liggen verschillende folders over wat er in de omgeving te doen en te zien is.

Camping

Een camping is ideaal als je een caravan of camper hebt. Je kunt natuurlijk ook in een tent slapen. Bij sommige campings kun je een stacaravan of tent huren. Op de camping heb je gezamenlijk douche cabines en wc’s. Op deze plek is ook een aanrecht en wasbak voor je afwas. Veel campings hebben vakantiehuisjes, handig voor wie geen caravan/camper/tent heeft, maar wel wil genieten van de campingsfeer. Net zoals vakantieparken hebben ook campings een entertainment team, een supermarkt, restaurant en verschillende speeltuinen. Sommige campings hebben ook een zwembad.

Wat je merkt op een camping en een vakantiepark, is dat kinderen snel vakantievrienden maken. Ze ontmoeten iemand in de speeltuin en vervolgens trekken ze de hele week met dat vriendje op.

Vakantiehuis

Behalve een vakantiehuis op een vakantiepark of camping kun je ook een vakantiehuis huren wat bij je bestemming staat.  Het voordeel is dat je zo dichtbij je bestemming kunt zijn als je wil. Wil je midden in de stad, dan kijk je gewoon voor een huis in de stad. Deze vakantiehuizen zijn vaak wat luxer dan de vakantiehuizen van een vakantiepark en camping. En wat dacht je van je eigen zwembad?

Appartement

Als je in een appartement zit, heb je het voordeel dat alles gelijkvloers is. Daarnaast zit je gelijk op de plek van je bestemming. Waar je wel op moet letten als je een appartement wil huren, is hoe de slaapplaatsen geregeld zijn. Vaak zie je dat er vier slaapplekken zijn, maar blijken twee slaapplekken een slaapbank. Misschien vind je dit geen probleem, maar anders kun je beter even verder kijken. Gelukkig zijn er ook appartementen waar de slaapplekken allemaal bedden zijn. Een voordeel ten opzichte van een hotel is dat je ook in een appartement een keuken en huiskamer hebt. Je kunt gewoon in je appartement koken en eten.

Hotel

Heb je niet meer nodig dan een bed, dan is een hotel ideaal. Als je kinderen al ouder zijn, kun je meerdere kamers naast elkaar boeken. Jongere kinderen zal je niet graag in een aparte kamer hebben. Gelukkig hebben veel hotels familiekamers waarbij je met zijn allen op dezelfde kamer ligt. Hotels zijn ideaal als je op stedentrip bent. Je zit midden in de stad en de bezienswaardigheden kun je lopend doen. Bij veel hotels kun je een ontbijt bijboeken, soms zit dit in de prijs inbegrepen. Mocht dit er niet bij zitten, dan kun je altijd een broodje halen bij de bakker of ontbijten bij een café.

Airbnb/Wimdu

Wil je in een appartement of vakantiehuis, maar vind je dit te duur? Wat dacht je van Airbnb of Wimdu. Je huurt iets bij particulieren. Dit kan ook een kamer zijn in hun huis. Het voordeel is dat je veel bespaart ten opzichte van een hotel. Nadeel is dat je van tevoren  niet weet wie de verhuurder is. Het kan dan ook geen kwaad om je van tevoren goed in te lezen voor je voor deze optie gaat.

Zelf hebben wij twee keer via Airbnb iets geboekt en tot nu toe is het ons meegevallen. In Rome was het spannend omdat de eigenaresse dat weekend niet aanwezig was. Haar vriend die alleen Italiaans sprak zou de boeking beheren. Toen wij aankwamen was er niemand. Na een telefoontje naar de eigenaresse was het snel opgelost. Haar vriend was op dat moment aan het werk in de buurt. Zij vertelde welke winkel het was en legde uit hoe we daar naar toe konden. Met handen en voeten konden we de man uitleggen wie we waren en waar we voor kwamen. Gelukkig snapte hij het en konden wij van onze vakantie genieten.

Colosseum Rome

Een andere keer hebben we in Utrecht gezeten. We werden verwelkomd door een vriendelijk vrouw die graag haar huis netjes wilde houden. Verzoek om slippers in huis te dragen en die had ze zowel voor mannen als vrouwen in alle maten. Als je bij een ander bent, moet je natuurlijk wel hun huis en regels respecteren.

Het is maar net wat je wil

Eigenlijk hebben we bijna alles wat hierboven beschreven staat wel eens gedaan. De keuze voor je verblijf ligt vooral aan je wensen. Wij houden van luxe. Eén keer hebben we in een luxe tent van de camping geslapen. We hadden wel een keuken, maar geen badkamer en wc. De constructie was steviger dan een tent, maar minder stevig dan een vakantiehuis. Conclusie, een ander zal het geweldig vinden, maar voor ons was het niks. Wij zitten het liefst in een hotel. Dit is vooral omdat wij vaak een stad als vakantiebestemming hebben en het handig vinden om gelijk bij de plaats van onze bestemming te zijn. Toch kiezen we ook wel eens voor een vakantiepark. Vooral onze kinderen vinden dit leuk. Toen we onze dochter vorig jaar vroeg waar zij heen wilden voor vakantie was het antwoord, als er maar een zwembad is en dat weet je genoeg. We zijn vorig jaar naar het Moezelgebied geweest. Het vakantiepark was niet alleen ideaal vanwege het zwembad, maar ook om vanuit daar de omgeving te verkennen.

                                                                                                                                                      
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *