Parijs staat bekend als de stad van de Romantiek. Maar waarom? Eigenlijk moet je er gewoon heen om dat te weten te komen. Het is de sfeer die de stad uitstraalt. Een gevoel dat niet met woorden te beschrijven is. Als je door de straten loopt en plaats neemt in één van de Parijse cafés waar je een kop koffie besteld met een croissant. Je hebt uitzicht op Eiffeltoren. Overal om je heen hoor je de Franse gesprekken. Dan weet je waarom.

Is de romantische sfeer de enige reden voor een vakantie naar Parijs? Nee, er zijn veel meer redenen. Ook voor wie niet op zoek is naar romantiek, kan een geweldige vakantie hebben in deze wereldstad. De straatoptredens die op de pleinen van Parijs ziet, zijn een genot om naar te kijken. Tijdens onze eerste trip naar Parijs werden wij verrast door straatartiesten die hun kunsten met eenwielers vertoonde. Tijdens een latere vakantie zagen we voor de Sacre Coeur iemand die behendig een bal omhoog wist te houden. Ook onze zoon die er toen bij was, was onder de indruk.

Bij de schilder wijk Montmartre kan je je portret of karikatuur laten maken. Geniet van het uitzicht op de Sacré Coeur die als een trotse witte verschijning uitkijkt op de stad. Of zoek de rust op als je naar Jardin du Luxembourg gaat. Ben je op zoek naar pret, dan hoef je vanuit Parijs niet ver te reizen. Disneyland Parijs is met de metro en trein vanuit Parijs goed te bereiken.

Wat is de beste manier om naar Parijs te reizen?

Parijs is een mooie stad voor een weekend of een hele week. Maar het is ook goed te doen als dagtrip naar Parijs te gaan. Zorg er dan wel voor dat je vroeg in de ochtend (voor zes uur) vertrekt om de grootste drukte op de weg voor te zijn.

  • Trein Met de Thalys ben je voordelig en snel in Parijs. Het voordeel is dat je op meerdere plaatsen kunt instappen.
  • Vliegtuig Een snelle manier om naar Parijs te gaan. Vanaf het vliegveld kun je met de trein, shuttlebus of taxi naar het centrum reizen
  • Bus Er zijn verschillende georganiseerde busreizen naar Parijs. Sommige busreizen gaan niet alleen naar deze stad, maar ook naar andere steden. Ideaal voor als je graag in gezelschap wil reizen en het fijn vindt dat alles geregeld is.
  • Auto Je kunt natuurlijk ook met de auto naar Parijs. Vanaf Utrecht is het ongeveer vijf en een half uur rijden. Hou er wel rekening mee dat het verkeer in het centrum van Parijs heel chaotisch is.

Met de trein naar Parijs heeft veel voordelen. Je zit rustiger en kunt beter ontspannen dan in het drukke verkeer in en rondom Parijs. Zo kun je bijvoorbeeld alvast een reisgids over Parijs lezen of samen met je reisgenoot plannen wat jullie gaan doen. Daarnaast kun je bij verschillende treinstation in Nederland opstappen, Utrecht CS, Amsterdam CS, Rotterdam CS, Breda CS of Eindhoven CS.  Boek alvast je treinticket naar Parijs.

E-book weekend Parijs en Disney

Je wil een weekend naar Parijs, maar hebt nog geen idee wat je wil doen. Welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen. Het antwoord vind je in ons e-book weekend Parijs en Disney. Zeker voor wie niet alleen een bezoek brengt aan Parijs, maar ook naar Disneyland wil, is dit e-book een aanrader.

 

  • Uitgewerkte dagplanning met routebeschrijving
  • Onmisbare tips om meer uit je weekend te halen
  • Gratis te downloaden

Top 20 Parijs

Mijn ervaring tijdens een vakantie in een wereldstad, zoals Parijs, is dat er zoveel te zien en te beleven is . Dat maakt het niet altijd makkelijk om te bepalen wat je nou echt moet zien. Alles is mooi en leuk en eigenlijk is een vakantie niet voldoende om alles te zien. Maar hoe kun je nou een keuze maken als er wel honderden bezienswaardigheden zijn. Parijs is een grote stad en je raakt al snel het overzicht kwijt als je zonder dat je weet waar je naar toe wil gaat ronddwalen.

In deze top 20 heb ik mijn favoriete bezienswaardigheden in Parijs geselecteerd. Zo kun je makkelijker  je eigen top samenstellen van de must see’s die jij tijdens je verblijf in deze wereldstad echt niet wil missen.

1 Het Louvre

Het Louvre is een gigantisch paleis in het centrum van Parijs. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit museum één van de grootste ter wereld is. Als je het Louvre wil bezoeken, trek er dan gerust een hele dag vooruit , misschien twee als je echt alles goed wil bekijken.

Dit gigantische museum kent een zeer diverse verzameling van niet alleen schilderijen, maar ook beelden en objecten. De collectie bestaat uit stukken uit de oudheid tot aan de 19e eeuw. Het bekendste schilderij dat te vinden is in het Louvre, is de Mona Lisa. Dit schilderij werd geschilderd door Leonarda da Vinci. Wie aan de Mona Lisa denkt zal gelijk denken aan haar mysterieuze blik die je lijkt te volgen en haar glimlach. Alleen al om dit schilderij te zien, komen mensen naar het Louvre.

Een ander opmerkelijk object in het Louvre staat buiten op het binnenplein. De glazen piramide is een object waar je niet om heen zal kunnen. Eigenlijk past hij totaal niet bij de rest van het gebouw met zijn moderne uitstraling, toch is iedereen inmiddels zo gewend aan deze piramide, dat hij onmisbaar is bij het Louvre. De glazen piramide is meer dan een opmerkelijk object, hij vormt de hoofdingang van het museum.

2 Musee d'Orsay

Aan de linkerkant van de rivier Seine kan je een ander opmerkelijk museum vinden in Parijs, het Musée d’Orsay. Het Musée d’Orsay bevindt zich in het vroegere Beaux-Arts treinstation bekend als de Gare d’Orsay.

Aan het begin van de 20e eeuw was Gare d’Orsay samen met Gare de Lyon de nieuwste en grootste treinstation van Parijs, maar op een gegeven moment bleek Gare d’Orsay te klein perrons te hebben. De moderne treinen konden hier niet stoppen en het station werd gesloten. Het had weinig gescheeld of het station was gesloopt. Gelukkig kon dit tegen worden gehouden. In 1978 werd er besloten om in dit oude treinstation een museum te vestigen

Het Musée d’Orsay is populair als een van de grootste impressionistische tentoonstellingen in de wereld en een van de meest bekende musea in Parijs, speciaal gewijd aan alle Franse meesterwerken tussen 1848 en 1914. Naast het hoge aantal impressionistische en post-impressionistische schilderijen, bevat dit museum ook een grote collectie aan beeldhouwwerken, fotografie en meubilair.

3 Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. Het was de bedoeling dat hij na de tentoonstelling zou worden afgebroken. Het is maar goed dat dat nooit is gebeurd. De Eiffeltoren is uitgegroeid tot de meest bezochte bezienswaardigheid van Rome. Wie aan Parijs denkt, zal automatisch aan de Eiffeltoren denken.

Je kunt de Eiffeltoren bezoeken, maar hou rekening met een gigantische rij. Deze bijzondere bezienswaardigheid, heeft meer te bieden dan alleen een prachtig uitzicht over de stad. Wat dacht je van een etentje voor twee in de Eiffeltoren? Dit is mogelijk in één van de twee restaurants die gevestigd zijn in de Eiffeltoren. Behalve een prachtig panoramisch uitzicht en een heerlijk diner, heb je het voordeel dat de kaartjes voor de Eiffeltoren inbegrepen zijn en je dus niet meer in de rij hoeft te staan. Restaurant 58 Tour Eiffel is te vinden op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping is restaurant Jules Verne is te vinden op de tweede verdieping.

Een leuk feitje is dat er 72 namen in goud gegraveerd zijn op de eerste verdieping. Dit zijn de namen van mensen die hebben bijgedragen aan de bouw van de Eiffeltoren.

4 Jardin du Luxembourg

Zeker voor gezinnen met jonge kinderen is Jardin du Luxembourg een aanrader. Een stukje rust waar kinderen even helemaal los kunnen gaan in een drukke stad. Er is dan ook van alles te doen. Kinderen kunnen in de speeltuin spelen of een radiografisch bootje huren. Er is een gigantische vijver in Jardin du Luxembourg waar deze bootjes kunnen varen. Daarnaast is er nog een poppentheater en kunnen kinderen een ritje maken op een pony.

Niet alleen voor kinderen is Jardin du Luxembourg een mooi park. Volwassen kunnen zich hier net zo goed prima vermaken. Geniet van het uitzicht van de vijver en Palais du Luxembourg. Of maak een wandeling tussen de fonteinen en beelden.

Louis XIII liet Palais du Luxembourg bouwen voor zijn moeder. Zij was van Italiaanse afkomst en het paleis moest dan ook een Italiaanse uitstraling hebben. Tegenwoordig is de Franse senaat hierin gevestigd.

5 basilique du Sacré-Cœur

De bekendste basiliek van Parijs is de Sacré-Cœur. Herkenbaar aan zijn witte kleur. Deze basiliek staat bovenop een heuvel en kijkt vanuit daar uit over de stad. Rondom deze basiliek is er volop leven. Straatartiesten laten hun kunsten zien en straatverkopers zijn volop bezig met het verkopen van souvenirs.

Sacré-Cœur betekent het heilige hart. Zijn opvallende witte kleur heeft de Sacré-Cœur te danken aan het materiaal waarmee hij gemaakt is, travertijn een soort kalksteen. Bij regen zorgt dit materiaal voor een soort kalklaagje wat de basiliek weer een schitterende witte gloed geeft. Je kunt deze bijzondere basiliek vinden in de wijk Montmartre.

Je kunt de Sacré-Cœur bereiken door de trap met 222 treden naar boven te nemen. Vergeet niet om in de tussentijd om je heen te kijken en te genieten van alle levendigheid en natuurlijk ook het prachtige uitzicht. Heb je geen zin in zo’n flinke klim, dan kun je ook met de kabelbaan naar boven.

6 Notre Dame

Ook al is de Notre Dame zeker niet de grootste kathedraal, iedereen zal waarschijnlijk wel kennen. Wie heeft nou niet van de klokkenluider van de Notre Dame gehoord? Een verhaal over de gebochelde Qausimodo met de Notre Dame in de hoofdrol.

De kathedraal is gebouwd in een Gotische stijl. Alles bij elkaar heeft het bijna 200 jaar geduurd voordat deze kathedraal eindelijk klaar was. De eerste steen werd gelegd in 1162 gelegd en de laatst kwam pas in 1345. De spits van 90 meter hoog werd later pas tijdens een renovatie in de 19e eeuw aan de Notre Dame toegevoegd.

De Notre Dame heeft prachtige gebrandschilderde ramen. Bovenop het gebouw zijn er waterspuwers die over de stad uitkijken. Zij werden in de middeleeuwen aan de Notre Dame toegevoegd. Deze waterspuwers geven de kathedraal een griezelige uitstraling. Zij moeten het overtollige water afvoeren.

Je kunt de Notre Dame vinden op het eilandje Île de la Cité.

7 place du tertre

Dit plein is te vinden in de wijk Montmartre achter de Sacre Coeur. Het is een plein dat ook wel bekend staat als het schilders plein. Kunstenaars staan hier om een portret te schilderen of tekenen van voorbijgangers die dit willen. Behalve portretten worden er ook karikaturen en geknipte silhouetten gemaakt. Ook als je geen portret wil, is het leuk om hier rond te wandelen. Rondom het plein zijn verschillende restaurants, bistro’s en cafés met een terras.

Het is niet alleen dankzij de kunstenaars die er nu staan dat place du Tertre bekend staat als het schilders plein. Deze bijnaam heeft hij ook te danken aan de kunstenaars die er vroeger stonden. Renoir, Dufy, Cézanne, Manet en Picasso zijn bekende namen van kunstenaars die in hun tijd op Place du Tertre te vinden waren.

Place du Tertre kan ook gezien worden als een dorpsplein, maar overdag is hier weinig te zien door alle kunstenaars die hier hun werkplek creëren en de vele toeristen die hun werk bewonderen.

8 Disneyland Parijs

Ooit begon Disney een park in de Californië al snel volgde er nieuwe Disneyparken. Bij dit uitbreidingsplan kon Europa niet ontbreken. Voor wie de sfeer van Disney wil proeven, moet naar Parijs. Het park ligt aan het randje van de stad en is vanuit het centrum goed te bereiken met de trein.

Disneyland Parijs begon met één park. Tegenwoordig is het eerder een complex dat bestaat uit een Disneydorp met restaurants en hotels en twee themaparken. Het oudste pretpark is het Disneylandpark, het tweede park is het Walt Disney studio’s park. Vooral voor kinderen is het een grote droom om een bezoek te brengen aan deze parken. Maar niet alleen bij kinderen, ook bij veel volwassenen staat een bezoek aan Disneyland hoog op hun lijst. Je kunt een vakantie Parijs goed combineren met dagje Disney.

Het is mogelijk om een combiticket te kopen als je beide parken op 1 dag wil bezoeken, maar hou er rekening mee dat je al een hele dag nodig hebt voor het bezoeken van 1 park, zeker als het drukker is en de wachtrijen lang zijn.

9 Palais Garnier

Palais Garnier is een operahuis in het 9e arrondissement van Parijs. Het Palais Garnier is ongetwijfeld het meest populaire operahuis in de wereld. Deze populariteit heeft hij te danken aan het bekende verhaal van Gaston Leroux: ‘Het spook van de opera.’

Palais Garnier hoort tot de grootste operahuizen ter wereld. Er is plaats voor ruim 2000 bezoekers. Het gebouw heeft een oppervlakte van 11.000 m². Het gebouw werd ontworpen door de architect Charles Garnier in 1861.

Een opvallend object in het gebouw is de kroonluchter. Dit zwaargewicht van zes ton is ontworpen door Garnier.

Tegenwoordig worden operavoorstellingen gegeven in opera Bastille. Palais Garnier wordt nog wel veel gebruikt voor balletvoorstellingen.

10 Musée des Arts et Métiers

Musée des Arts et Métiers is een museum voor kunst en ambacht. Het industrieel ontwerp museum werd opgericht 1794.Het Musée des Arts et Métiers heeft een collectie van 80.000 voorwerpen, slechts de helft hiervan wordt tentoongesteld.

Dit museum kent een aantal belangrijke objecten, zoals het originele model vrijheidsbeeld. Mocht je niet naar New York kunnen om deze te bewonderen, dan kan dit in Musée des Arts et Métiers. Andere bijzondere objecten zijn het eerste mechanische rekenmachine bekend als de Pascaline, ontworpen door Blaise Pascal en de eerste vliegtuig modellen zoals de vliegtuigen van Louis Blérot (Blérot XI) en Clément Aders Avion III. Een ander opmerkelijk object is slinger van Foucault. Met deze uitvinding kon men aantonen dat de aarde draait.

Niet alleen de objecten maken dit museum bijzonder, maar ook de kapel waarin hij gevestigd is, draagt bij aan de sfeer.

11 Les Invalides

Les Invalides is een gigantisch bouwencomplex waar vroeger gewonde militairen en militairen met pensioen werden verzorgd. Eigenlijk is dit gebouw meer dan alleen een ziekenhuis. Vroeger werden er ongeveer 4000 militairen opgevangen. Op die manier ontstond er een dorp rondom Les Invalides. Naast het ziekenhuis is er ook een kerk op het terrein, Dôme des Invalides, deze kerk valt op dankzij zijn vergulde koepel. Een andere kerk bij les Invalides is De Cathédrale de Saint-Louis-des-Invalides.

Lodewijk XIV is degene die in 1671 Hôtel des Invalides oprichtte. Hij wilde een plek creëren voor de soldaten die niet meer verder kunnen vechten.

Les Invalides bevat ook monumenten en museums die betrekking hebben op de geschiedenis van het Franse leger. Het is de begraafplaats van enkele Franse oorlogshelden waaronder Napoleon Bonaparte. Onder de musea in Les Invalides zijn het Leger van Frankrijk militair museum, het Musée d’Histoire Contemporaine, het Musée de l’Armée en het Musée des Plans-Reliefs.

12 Place des Vosges

Een van de mooiste pleinen in de wereld is de Place des Vosges. Het is ook het oudste plein van de stad. Dit plein werd vroeger ook  wel Place Royale genoemd.

Bij place des Vosges vind je een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals Hôtel de Tournelles is een gigantisch gebouw waar je niet langs kan kijken als je op dit plein bent. Vroeger was dit een woning van de koninklijke familie. Daarnaast dankt dit plein zijn bekendheid aan een aantal bekende namen die hier ooit woonde, zoals Victor Hugo.

Place des Vosges is een rustige plek in het centrale park van het 3e arrondissement van de stad. De Place des Vosges bevindt zich in het historische district van Marais, dichtbij de Place de la Bastille.

13 Moulin Rouge

De Moulin Rouge is de bekendste nachtclub van Parijs. Hij is bij verschillende films decor geweest, zoals de film Moulin Rouge! uit 2001 met in de hoofdrol Nicole Kidman. Typerend aan de Moulin Rouge is zijn rode molen bovenop het gebouw. Daarnaast staat de Moulin Rouge bekend om zijn extravagante shows, cabaret en de cancan.

Er wordt zelfs gezegd dat de cancan zijn bekendheid te danken heeft aan de Moulin Rouge. Deze nachtclub werd opgericht in 1889. Je kunt bij de Moulin Rouge terecht voor een diner met show. De Moulin Rouge is een leuke activiteit voor volwassenen. Maar ook als je de Moulin Rouge zelf niet bezoekt. Er langs gaan voor een foto met de rode molen is altijd een succes.

De Moulin Rouge is te vinden in quartier Pigalle in het 18e arrondissement. Deze buurt staat ook wel bekend als een rosse buurt. Je moet dan ook niet vreemd staat te kijken als je door een dame van een nachtclub aangesproken wordt met de vraag of je in hun nachtclub een kijkje wil nemen.

14 Paleis van Versailles

Versailles ligt op ongeveer 20 km afstand van Parijs. Wie van kunst, cultuur, geschiedenis en vooral cultuur houdt, doet er goed aan om ook deze plek te vinden. In Versailles heb je het paleis van Versailles. Ooit was dit de woning van Lodewijk XIV, de zonnekoning. Het paleis heeft nog steeds de uitstraling van het vertrek van een koning. Lodewijk XIV is niet de enige bekende bewonder van het paleis van Versailles, ook Napoleon heeft hier ooit gewoond.

Tegenwoordig woont er niemand meer. Het paleis van Versailles is een museum met een aantal opmerkelijke kamers. De spiegelzaal, waar zo’n 357 spiegels in verwerkt zijn, de kapel en de koninklijke opera.

Bij het paleis hoort een prachtige tuin van 100 hectare. Er zijn verschillende fonteinen. Daarnaast vindt je een aantal gebouwen in de tuin. Het Grand Trianon werd door de Zonnekoning aangelegd voor zijn personeel, zodat hij zelf iets meer privacy had.

15 Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is een museum voor moderne kunst. Iets dat je al aan het gebouw kunt zien aan de buitenkant. Hier lopen diverse buizen in verschillende kleuren. De kleuren zijn er niet alleen om het gebouw aan te kleden, maar geven de functie van al deze verschillende buizen aan. Het gebouw werd ontworpen door de architecten Richard Rogers en Renzo Piano.

Centre Pompidou is vernoemd naar de oude president van Frankrijk Georges Pompidou. Het was zijn wens om een museum te creëeren waar plek zou zijn voor moderne kunst.

Het Centre Pompidou kent een diverse collectie van schilderijen, beelden, boeken, films en video. Behalve museum is dit gebouw ook een bioscoop, boekenwinkel en bibliotheek.

Voor Centre Pompidou vind je het Place Beaubourg waar regelmatig straatartiesten optreden.

16 Jardin des Tuileries

Zowel toeristen als de lokale bevolking zullen ervan genieten om een wandeling te maken, of frisse lucht te scheppen, terwijl ze zicht hebben op de prachtige standbeelden van Maillol, Rodin en Giacometti aan de culturele wandelingenplaats in het midden van de stad. Dit kan in de Jardin des Tuileris. Behalve beelden zijn er ook verschillende fonteins in de tuin te vinden

De Jardin des Tuileries, vertaald als Tuin van de Tulerieën, is een openbare tuin in het 1e arrondissement van de stad, dat zich in het midden van de Place de la Concorde en het Louvre museum bevindt.

Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1564 om te dienen als tuin van het Palais des Tuileries of het Paleis van de Tulerieën, tot het werd geopend voor het publiek na de Franse revolutie in 1667.

In Jardin des Tuileries zijn twee musea gevestigd, Galerie Nationale du Jeu de Paume en het Musée de l’Orangerie. Dit zijn overblijfselen van het Paleis.

17 Parc de la Vilette

Dit volgende park in de lijst is een stuk rustiger, dan de anderen. Dat komt door zijn ligging aan de rand van Parijs. Maar dat maakt Parc de la Villette zeker niet minder mooi. Het park heeft verschillende open vlakte waar kinderen kunnen voetballen en waar je met het hele gezin kunt picknicken. Dit park is de grootste van Parijs.

Parc de la Villette kent elf verschillende thema tuinen.

In parc de la Villette kun je het grootste weteschapsmuseum van Parijs vinden, Cité des Sciences et de l’Industrie. Er is ook een muziekmuseum met concertzalen en een bioscoop.

Vroeger waren er in dit park slachthuizen. Deze zijn gesloten. De enige hal die nog in gebruik is, is de oude veemarkthal. Deze is alleen niet voor dieren in gebruik. De hal wordt gebruikt als tentoonstellingsruimte. Daarnaast is er een grote concertarena in Parc de la Vilette.

18 Avenue des Champs-Élysées

De bekendste en populairste straat van Parijs is Avenue des Champs-Élysées. Deze straat is niet alleen bekend in zijn eigen stad, maar over de hele wereld. De Champs-Élysées is gevuld met exclusieve luxe winkels, café’s, theaters en bioscopen. Daarnaast zijn ook Mc Donalds en Starbucks in deze straat te vinden.

Avenue des Champs-Élysées wordt omgeven door een aantal prachtige tuinen. Dankzij de tuinen is er veel groen in deze straat te vinden. Daarnaast zijn er ook kantoren en woningen. Om er te wonen betaal je echter de hoofdprijs. Avenue des Champs-Élysées staat bekend als één van de duurste straten ter wereld.

Avenue des Champs-Élysées is een breed aangelegde straat met een lengte van 1910 meter. Hij loopt van de Arc de Triomph tot aan de Place de la Concorde.

Ben je op 14 juli in Parijs, ga dan zeker naar Avenue des Champs-Élysées. Op deze datum is er een jaarlijks terugkerende militaire parade.

19 Pantheon

Bij het Pantheon zul je misschien denken aan de Pantheon in Rome met het beroemde gat in zijn dak, maar deze stad is niet enige met een Pantheon. Ook in Parijs staat een Pantheon. Voor de bouw werd zijn naamgenoot in Rome als voorbeeld gebruikt.

Oorspronkelijk werd het Pantheon als kerk gebruikt. Later werd zijn functie aangepast naar begraafplaats. Er zijn diverse bekende Fransen in het Pantheon van Parijs begraven. Ook al heeft het Pantheon een inscriptie wat aangeeft dat dit de rustplaats is voor alle grote mannen van Frankrijk, er zijn niet alleen bekende mannen begraven. Marie Curie heeft als enige vrouw tot nu toe hier haar rustplaats.

Achter de bouw van dit Pantheon zit een leuk verhaal. Toen Lodewijk XV ernstig ziek was, zei hij dat hij een kerk zou laten bouwen, mocht hij beter worden. Je kunt al raden wat er toen gebeurde. De koning hersteld en het Pantheon was een feit.

20 Grand Palais

Het Grand Palais is een opvallend gebouw met een glazen dak in het 8e arrondissement van Parijs aan de Champs-Élysées. Dit gebouw werd in 1897 gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900. Behalve het Grand Palais werd voor deze tentoonstelling ook Pont Alexandre III en het Petit Palais gebouwd.

Waarbij het dak van glas en staal is, zijn de muren van steen. Deze zijn versierd met mozaïek en met beelden.

Tijdens de 1e wereldoorlog werd het Grand Palais gebruikt als ziekenhuis. Kunstenaars kregen in die tijd de opdracht om de binnenkant van het gebouw te versieren.

Het Grand Palais wordt gebruikt als tentoonstellingsruimte. De tentoonstellingen zijn divers. Van een autoshow met antieke auto’s tot modeshows. Een deel van het gebouw wordt gebruikt als kunstgalerie. In de westvleugel is een wetenschapsmuseum gevestigd.

Excursies

Met het boeken van een excursie in Parijs heb je het voordeel dat je niet meerin de wachtrij hoeft te staan, zeker bij populaire attracties, zoals de Eiffeltoren en het Louvre kan deze erg lang zijn. Verken Parijs met een gids en leer de stad op een andere manier kennen.

Naast een excursie met gids kun je ook losse tickets kopen. Handig als je alles in je eigen tempo wil bekijken en nog steeds het voordeel van geen wachtrij wil.

Tickets Eiffeltoren

Wie naar Parijs gaat, zal zeker ook het monument van deze stad niet willen missen. De Eiffeltoren spreekt tot ieders verbeelding. Het is dan ook niet voor te stellen dat deze toren eigenlijk moest worden afgebrokenWil je een bezoek brengen aan de Eiffeltoren? Bereid je dan vast voor op een urenlange wachtrij. Gelukkig kun je ook online je kaartjes kopen en deze rij skippen.

Fietstocht Parijs

Ontdek een andere kant van Parijs met de fiets. Je hoeft niet bang te zijn dat je moe wordt van deze fietstocht. De fiets zijn elektrisch en daarmee is deze excursie ook geschikt voor mensen met een minder goede conditie.

De totale fietstocht is 20 kilometer. Je zult plekken ontdekken waar je normaal gesproken niet zo snel zal komen als je in Parijs bent.

Cruise en Hop on Off bus

Maak gebruik van het gemak van de hop on off bus. Geniet van het uitzicht en bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre, Notre Dame en meer, terwijl je relaxt in de bus zit.

Combineer je bustocht met een cruise over de Seine. Geniet van de romantiek van de Seine.

Ook Interessant

Barcelona
Barcelona
Barcelona is een van de grootste steden van Spanje en voor veel toeristen een geliefde vakantiebestemming. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat je in Barcelona, cultuur, winkelen en strand prima kan combineren. Voor veel voetbal liefhebbers is Barcelona een walhalla. Het is de stad van FC Barcelona. Bezoek camp Nou en het bijhorende museum als je alles van deze voetbalclub wil weten. Ontdek Sagrada Familia de kathedraal die na 200 jaar nog steeds niet voltooid is. Maak een wandeling door Park Güell en ontdek zijn bijzondere architectuur.  lees verder...
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam, heeft ook voor ons Nederlanders veel te bieden. Wat Amsterdam vooral bijzonder maakt zijn de grachten. Daarin is onze hoofdstad uniek. Het is een stad dat barst van de musea, gezellige cafés, winkels en meer. Je kunt een bezoek aan Amsterdam goed combineren met uitwaaien aan het strand van Scheveningen. Kinderen zullen onder de indruk zijn van het Anne Frank huis, genieten van de proefjes die ze in Nemo kunnen doen en hun idool ontmoeten in Madame Tussauds. Wil je kennis maken met de duistere kant van Amsterdam? Bezoek dan de Amsterdam Dungeon. lees verder...
Florence
Florence
Florence staat ook wel bekend als de stad van de renaissance. Waar je ook komt, overal proef je de sfeer uit die tijd. Daarnaast is Florence een stad waar veel bekendheden vandaan komen, denk aan de dichter Dante, de wetenschapper Galileo en niet te vergeten kunstenaar/architect/wetenschapper Leonardo da Vinci. Zij hebben in Florence duidelijk hun sporen achter gelaten. In de kerk Santa Croce vind je de praalgraven van Leonardo da Vinci en Galileo. Een architectonisch hoogtepunt van Florence is de kenmerkende rode koepel, de Dom, van Santa Maria del Fiore. lees verder...