Als steden liefhebbers reizen we wat af. Elke stad heeft zo zijn eigen charmes en bezienswaardigheden, maar er is zoveel te zien dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken voor wat je echt niet mag missen. Per stad hebben wij een top 20 gemaakt met onze favoriete bezienswaardigheden van die stad. Op het moment dat je weet waar je naar toe wil, is een goede voorbereiding aan te raden. Verdiep je van tevoren in wat er te zien en te doen is en maak vervolgens een keuze voor wat je echt niet wil missen. Daarnaast is het aan te raden om te kijken wat er bij elkaar in de buurt is. Veel informatie vind je in reisgidsen, maar ook op deze site en onze andere sites bieden wij de nodige informatie die tijdens je stedentrip goed van pas zal komen.

Wat ook handig is, is om je te verdiepen in het openbaar vervoer. In Rome is de metrolijn vrij simpel. Je hebt A en B, deze komen langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Daarnaast is de stad bezig met lijn C en D. Maar ga je naar Parijs, dan zul je zien dat er heel veel verschillende metrolijnen zijn en de lijnen behoorlijk door elkaar lopen. Ga je naar Florence, dan is het handig om te weten dat hier geen metro is, maar het is goed te doen om alles te voet te doen.

Top 3

Natuurlijk zijn er in de wereld heel veel steden waar je echt heen moet gaan. De cultuur, geschiedenis, beste winkels noem maar op. Elke stad heeft zo zijn eigen charmes, maar er zijn een aantal steden die je echt niet mag overslaan als je een stedentrip wil gaan. Hieronder onze top 3.

  1. Rome, een openluchtmuseum

  2. Londen, een stad met een uniek karakter

  3. Florence, stad van de renaissance

Rome

Rome is vooral populair vanwege de monumenten die nog teruggaan tot het oude Rome. Het is niet voor niets dat deze stad een open lucht museum genoemd wordt.

De populairste bezienswaardigheden in Rome zijn het Colosseum, het Forum Romanum, de Sint Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea. Wil je binnenkort naar Rome? Vergeet dan niet om in onze top 20 Rome te kijken!

Londen

Wie ooit wel eens in Londen is geweest, zal kunnen beamen dat dit een stad is met een uniek karakter. Voor veel toeristen is de taal een groot voordeel. Tenslotte is Engels in Nederland een tweede taal.

De bezienswaardigheden die je echt niet mag missen als je Londen bezoekt zijn, Buckingham Palace, Palace of Westminister, Camden Market en de Londen Eye.

Parijs

Parijs wordt ook wel gezien als de stad van de Romantiek. Daarnaast is het een stad vol plezier, zeker met Disneyland naast de deur. Parijs is een drukke stad waar je liever zelf niet met de auto doorheen rijdt. Gelukkig is er een uitgebreid metronetwerk waarmee je overal in Parijs kan komen.

Top bezienswaardigheden in Parijs zijn, het Louvre, de Eiffeltoren, Montmartre en de Sacre Coeur.

Florence

Florence is de stad van de renaissance met zijn opvallende rode koepel in de skyline. De sfeer is gemoedelijk en ontspannen. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Het is de stad van Leonardo da Vinci, Michelangelo en zijn David en Galileo.

Als je in Florence bent moet je zeker naar de Doumo, Santa Croce en de Boboli tuinen.